torstai 16. huhtikuuta 2015

Solariumista voi saada herpesviruksen

Solariumiin liittyy ihosyövän lisäksi myös herpesvirus.
Herpesvirukset jäävät ensimmäisen infektion jälkeen pysyvästi isäntäänsä. Ne voivat aiheuttaa vaihtelevia tauteja. Mayo Clinic -klinikalla Minnesotassa työskentelevä ihotautilääkäri Dawn Marie Daviss, puhuu varoituksissaan nimenomaan genitaaliherpeksestä, joka tarttuu helposti ja leviää ihokosketuksen kautta. Yleensä kyseinen herpes tarttuu seksin aikana.

- Olen työssäni havainnut bakteeri-infektioita, syyliä ja herpesinfektioita, jotka ovat peräisin solariumeista, Davis kertoo Yahoolle.


Desinfiointi ei välttämättä auta 

Davisin mukaan ihotulehduksia aiheuttava stafylokokki, muun muassa syyliä aiheuttava papilloomavirus ja herpesvirus selviytyvät kaikki solariumin lämmössä. Vaikka ultraviolettivalo voi tappaa bakteereja, solariumeissa käytettävä taso ei kuitenkaan ole tarpeeksi voimakas tuhoamaan niitä.

Ihmisen iholla olevat bakteerit voivat helpostikin siirtyä solariumiin ja sieltä toiseen henkilöön. Solariumin lämpö antaa bakteereille mahdollisuuden vahvistua ja tulla vastustuskykyisemmiksi.

Ihmisen hikoillessa solariumissa, antaa se hyvän kasvualustan bakteereille tai viruksille. Solariumit kun ovat käynnissä monta tuntia päivän aikana. Davisin mukaan virukset ja bakteerit voivat selviytyä, vaikka solariumin desinfioisi antiseptisellä aineella.


Lähde: voice.fi, yahoo

0 kommenttia:

Lähetä kommentti