maanantai 13. huhtikuuta 2015

Uhkasi räjäyttää lentokoneen, kone teki hätälaskun - entiselle jalkapalloilijalle linnatuomio



Dynamo Moskovaa pelaajaurallaan edustanut Jevgeni Rothstein yritti päästä lentokoneen ohjaamoon, uhkasi räjäyttää koneen ja vaati laskeutumista Kairoon.

Tshekkiläinen oikeusistuin on tuominnut entisen venäläisjalkapalloilijan Jevgeni Rothsteinin kahden ja puolen vuoden vankeustuomioon. Venäläinen sai tuomion nujakoituaan humalassa lentokoneessa, joka joutui tekemään hätälaskun Prahaan tapahtuman vuoksi.
Vuonna 2006 Rothstein, aiemmin sukunimeltään Dogajev, yritti päästä Moskovasta Geneveen lentäneen lentokoneen ohjaamoon, uhkasi räjäyttää koneen ja vaati laskeutumista Kairoon.
Dynamo Moskovan entinen pelaaja kiisti syytteet. Hän myönsi olleensa hyvin humaltunut ja yrittäneensä selvittää ongelmaa lentohenkilökunnan kanssa. Tuomari oli hyväksynyt selityksen ja jättänyt lentokonekaappauksen pois syytteistä.
Dogajevilla ei ollut pidätettäessä räjähdysaineita, mutta kone teki hätälaskun Prahaan uhkausten vuoksi. Tuomarin mukaan ex-pelaaja oli lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena, eikä tätä olisi pitänyt missään vaiheessa edes päästää lentokoneeseen.
Roshtein on asunut Tshekissä ja Iso-Britanniassa välikohtauksen jälkeen. Britannia luovutti ex-futaajan Tshekkiin vuodenvaihteessa. Hän voi yhä valittaa oikeuden päätöksestä.
Lähteet:
 
Reuters, YLE.FI

0 kommenttia:

Lähetä kommentti