torstai 23. huhtikuuta 2015

Talon paikka 25 metriä väärin - Purkutuomio ja uhkasakko 153 000€

Kahdelle henkilölle tulee maksettavaa luvattomasta yhteensä 153 000 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä-lehti.

Länsiväylän mukaan lautakunnan puheenjohtaja Corinna Tammenmaa pitää tapausta ikävänä. Asianosaiset sakon saajat ovat tiedostaneet jo kauan sitten seuraukset, johon epäselvä rakennuslupa-asia johtaa.

Kiista alkoi 2006, omakotitalon yhteyteen oli anottu ja saatu rakennuslupa sivuasunnolle, joka pitäisi olla Kirkkonummen rakennussääntöjen mukaan samassa pihapiirissä päätalon kanssa, kuitenkaan talojen välimatka saa olla korkeintaan 50 metriä.

Sivuasunto rakennettiin siis 75 metrin päähän. Sivuasunto sijaitsee lohkomisten jälkeen eri tontilla kuin pääasunto, ja kiinteistöillä on eri omistajat.



Rakennus on rakennettu tontille ilman valvontaa. Rakentamisen edetessä rakentajalla on velvollisuus kutsua paikalle erilaiset valvontakatselmukset, niin ei kuitenkaan toimittu, vaan rakennus syntyi ns. omatoimisesti.

Tirkkosen tietojen mukaan tapauksessa on rakentamisen aikana pyydetty paikalle ainoastaan rakennekatselmus, jossa käydään läpi talon teknisiä rakenteita, kuten perustukset. Esimerkiksi pakollista rakennuksen sijaintikatselmusta, jossa tarkastetaan talon sijainti, ei ole pyydetty paikalle.

Kirkkonummen rakennuslautakunta määräsi omistajille uhkasakon päälle kolme vuotta sitten.

Uhkasakkoa oli määrätty ensin peruserä, johon tulee kuukausittain lisäerät ellei määräystä noudateta. Peruserät olivat 76 000 euroa.
Yhteissummaan on laskettu peruserien päälle 10 kuukauden lisäerät jolloin kokonaissumma on 153 000 euroa. Tämä jaetaan kahdelle henkilölle jolloin kumpikin osapuoli maksaa 76 500 euroa.

Luvaton rakennus jää kunnan purettavaksi, jos omistaja ei sitä tee. 

Lähde: Iltasanomat

0 kommenttia:

Lähetä kommentti