maanantai 13. huhtikuuta 2015

Teini pidätettiin kyberrikoksesta: vaihtoi opettajan taustakuvan



Floridalaista teinipoikaa uhkaa syyte kyberrikoksesta sen jälkeen, kun tämä oli kirjautunut tietokoneelle käyttäen opettajan salasanaa.
Koulun tulkinnan mukaan 14-vuotias Domanik Green murtautui tietojärjestelmään. Floridan lain mukaan rikoksesta voidaan tuomita vankeutta.
Green oli saanut opettajan pääkäyttäjätasoisen salasanan haltuunsa katsomalla kun opettaja kirjoitti sen itse. Salasanana toimi sukunimi.
Koneelle kirjauduttuaan Green vaihtoi työpöydän taustakuvaksi kuvan suutelevista miehistä. Tarkoituksena oli tehdä jäynä epämieluisalle opettajalle.
Jälkikäteen kävi ilmi, että koneella oli myös koevastauksia, joita Green ei kuitenkaan koulun ja tapausta tutkineen poliisin mukaan lukenut.
Pidätyskeskuksesta vapautettu Green kertoi, ettei hän ei ollut ainoa, joka käytti opettajan salasanaa. Pääkäyttäjän oikeuksia käytettiin oppilaiden keskuudessa laajalti, sillä niiden avulla pystyi käyttämään koneiden nettikameroita.
Koulualueen edustaja kertoo Tampa Bay Timesille, että kouluissa on käynnistetty toimet verkon salasanojen muuttamiseksi.
Vaikka tietomurrosta voitaisiin tuomita myös vankeutta, viranomaisten mukaan Green todennäköisesti selviää lievemmällä tuomiolla. Koulusta Green erotettiin 10 päivän määräajaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti